kalisy cover facebook

KALISY LIFE! Keep life simple!

Trendul pe care LABORATORUL DE PRODUSE COSMETICE - KALISY il promoveaza si sustine apartine curentului MINIMALIST.

Asociat cu sintagma arhitectului Mies van der Rohe, LESS IS MORE!, produsele cosmetice invita la limitarea cantitativa a substantelor asociate unei formule cosmetice, cantitati reduse de parfum si bineinteles lipsa parabenilor, alcoolului, sulfatilor.

Minimalismul desi asociat cu un curent relativ auster, in mare pune accentul pe puritatea formelor si simplitatea liniilor. Si cosmeticele noastre respecta aceasta regula a putinului necesar, eliminand ceea ce este de prisos, “arhitectura” texturii fiind una esentiala.

Fara a afecta utilitatea produsului o crema de zi, este la fel de eficienta si noaptea, samponul poate fi folosit in siguranta si ca gel de dus, iar exemplele vor continua.

Produsele dezvoltate de farmacistii noștri

se bucură de experiența farmaceutică acumulată în urma sutelor ore petrecute in formularea si evaluarea produselor cosmetice. dublate de cunostintele acumulate in urma MASTERULUI  in specialitate si a provocarilor continue de formare profesionala din cadrul rezidentiatului.

F.D.A.

(U.S. Food and Drug Administration  ) recomanda utilizarea a maxim 15 ingrediente in formularea acestor produse de skincare dar Europa accepta chiar si 30.

            Dorinta echipei noastre a fost de a reduce spre 15 sau mai putin necesarul de ingrediente.

            Selectia acestora a fost stricta si s-a bazat pe experienta producatorilor de materie prima naturala din strainatate, cu tendinte de achizitionare locala a produselor de baza.

            Uleiul presat la rece, ceara de albine, uleiul esential de lavanda sunt cateva exemple de materii prime achizitionate din surse locale, de la producatori romani autohtoni.

Certificare organica, standardul Ecocert / COSMOS

Majoritatea ingredientelor din produsele noastre au cea mai recunoscuta certificare organica, standardul Ecocert/COSMOS.

           Ecocert Franta monitorizeaza intregul lant de produse cosmetice organice, de la procurarea  materiilor prime si pana la procesul de imbuteliere, ambalare, depozitare, expediere si livrare. Este urmarita si verificata calitatea, securitatea, trasabilitatea, ambalarea, depozitarea si etichetarea produselor, respectarea normelor de igiena, evidentierea gestiunii, documentele interne si comerciale precum si toate practicile interne prin prisma ecologica.

Avantajele produselor cosmetice preparate in loturi mici!

  • Sunt lipsite de INGREDIENTE DE UMPLUTURA ca : parafina, agenti de vascozitate, silicoane, PEG-uri, EDTA, pftalati, sunt NON – GMO.
  • Contin un NUMAR MINIM de substante, care se regasesc pe eticheta, in conformitate cu recomandarile F.D.A.
  • Parfumantul NATURAL folosit, este dedicat de multe ori pielii sensibile si copiilor.
  • Nu contin PARABENI
  • Nu contin ALCOOL, cu exceptia igienizantului pentru maini, in care s-a folosit alcool etilic pur si nu alcool tehnic, iritant, pe care il regasim de multe ori in alte produse similare.
  • ULEIURILE ESENTIALE folosite sunt pure, veritabile, conforme cu standardul E.O.B.B.D.- ulei esential definit din punct de vedere botanic si biochimic, cel mai inalt standard recunoscut global care urmareste calitatea si proprietatile terapeutice ale uleiului esential de la planta la sticla.
  • Toate produsele noastre sunt VEGANE cu exceptia celor care contin ingrediente naturale ca ceara de albine, lanolina, laptisor de matca, propolis.
  • NU testam pe ANIMALE produsele cosmetice, legislatia Europeana interzicand din 2013 acest mod de dovedire a eficacitatiis, ingredientele din produsele cosmetice, introduse recent pe piata, beneficiind de tehnici moderne de testare.
  • Au un continut adecvat de activi cosmetici, ingrediente sensibile si complexe, folosite intr-un TIMP SCURT.
  • Produse TESTATE DERMATOLOGIC pentru pielea sensibila sau normala, in functie de produs si analizate din punct de vedere microbiologic si fizico- chimic intr-un laborator autorizat RENAR.

                        Cosmeticele cu Viata,  Minimaliste, Versatile, Interschimbabile  se indreapta spre simplu, local, natural, organic.

Live!

                                                            Love !

                                                                                                Local!

                                                                                                                                                Life !